Экономика
«Центренерго» планує поставити півтора мільйона тонн вугілля

«Центренерго» планує поставити півтора мільйона тонн вугілля

«Центренерго» заявило про наявність контрактів на постачання 1,5 мільйонів тонн вугілля. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового».

Такі обсяги дозволять успішно виконати зимовий план балансування енергетичної системи України в умовах пікових навантажень та не допустити віялових відключень.

У компанії повідомили, що імпорт палива відбувається залізницею та морем. З Польщі та Казахстану залізницею до України має заїхати понад 900 тисяч тонн. Решта вугілля йде морем зі Сполучених Штатів та Австралії.

В «Центренерго» кажуть, що з питань поставок вугілля співпрацюють як з виробниками, так і зі світовими вугільними трейдерами. Вже 19 листопада компанія очікує на вантаж у 60 з половиною тисяч тонн високоякісного вугілля, який прибуде морем зі Сполучених Штатів.

Напередодні стало відомо про те, що 14 найрентабельніших, рекордних із виробництва електроенергії в Україні енергоблоків не працюють. Це щонайменше 60% потужностей з усіх державних теплових електростанцій компанії «Центренерго», що перебувають зазвичай в експлуатації.

Також ми писали про те, що у п’ятницю, 12 листопада, ПАТ «Центренерго» на аукціоні на Українській енергетичній біржі придбало 185 тисяч тонн енергетичного вугілля.

 

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть