Экономика
Бізнес в Україні чекають нові перевірки

Бізнес в Україні чекають нові перевірки

Після того, як у Україні виросли штрафи для бізнесу за порушення трудового законодавства, з 1 вересня 2020 року в Україні посилиться контроль за оформленням трудових відносин. Перевірки проводитиме Державна служба України з питань праці, повідомила пресслужба Пенсійного фонду України (ПФУ).

"У першу чергу заходи контролю будуть проведені у тих роботодавців, які мають високі ризики використання найманої праці без укладення трудових договорів. Виявлення таких роботодавців здійснюється шляхом аналізу інформації, наявної у різних органів державної влади і місцевого самоврядування", – сказано в повідомленні.

Чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

"Кримінальна відповідальність: штраф від 34 до 85 тис. грн, позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, виправні роботи на строк до двох років, арешт до 6 місяців. Адміністративна відповідальність: штраф від 8,5 до 34 тис. грн. Фінансова відповідальність: штраф від 47,2 тис. грн до 141,7 тис. грн", – пояснили в ПФУ.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть