Экономика
"Багато дискусій": Разумков про голосування за зменшення кількості народних депутатів

"Багато дискусій": Разумков про голосування за зменшення кількості народних депутатів

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не впевнений у достатній кількості голосів за зміни до Конституції в частині зменшення кількості народних депутатів до 300.

Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

Разумков нагадав, що на наступній сесії парламенту необхідно проголосувати за законопроект «Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи) (№ 1017), яким передбачено зменшення кількості народних депутатів з 450 до 300.

Голова ВР зазначив, що попередньо було проголосовано про 300 народних депутатів, «однак на наступній сесії нам треба буде проголосувати 300 голосів». «Станом на сьогодні, поки що ми не до кінця розуміємо чи буде підтримано це загалом. Тому що з цього питання багато дискусій», - заявив він.

Разумков вважає, що кількість народних депутатів «можна зменшувати до 300». За його словами, зменшення до такої кількості на якість роботи народних обранців не впливатиме. «Є багато народних депутатів, які притримуються іншої думки», - зазначив голова ВР. При цьому додав: «Я думаю, що велика кількість фракцій буде виступати проти».

Він зазначив, що у фракції є також народні депутати , які не підтримують ідею про зменшення кількості нардепів у ВР.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть