Авто
Volvo Cars Tech Fund вперше проінвестував у стартапи за межами США та Європи

Volvo Cars Tech Fund вперше проінвестував у стартапи за межами США та Європи

Компанія Volvo Cars, яка з 2017 року підтримує стартапи у галузі технологічних інновацій, вперше стала інвестором проєктів поза межами розвинутих ринків США та Європи. Венчурний фонд Volvo Cars Tech Fund вклав кошти у дві ізраїльські компанії – UVeye та MDGo, які мають великий потенціал із підвищення рівня якості та безпеки дорожнього руху.

MDGo – компанія, що спеціалізується на розвитку штучного інтелекту у галузі медицини. Використовуючи прогресивні технології машинного навчання, компанія ставить за мету врятувати якомога більше життів, слідкуючи за тим, щоб потерпілих лікували відповідно до травм, яких вони отримали внаслідок аварії. Технології MDGo у режимі реального часу передають дані, отримані від автомобіля, що потрапив у аварію, на хмарну платформу. Це дозволяє автоматично спрогнозувати типи ушкоджень, з якими може зіткнутися медичний персонал на місці аварії. Таким чином, технологія знижує ймовірність ускладнень після аварій, отримання серйозних травм та кількість смертельних випадків.

Компанія UVeye займається розробкою технології автоматичної перевірки поверхонь автомобіля на предмет дефектів, вм'ятин та подряпин. Volvo Cars не просто інвестує в цю компанію, а ще і розглядає можливість використання даних розробок для огляду кузова всіх нових автомобілів. Технології UVeye дозволять підвищити якість автомобілів, які щойно зійшли з конвеєра, і вчасно виявляти навіть найдрібніші недоліки. Тестові перевірки почнуться цього року на заводі у містечку Торсланда (Швеція). Технологія може також бути корисна на різних етапах логістики та у дилерських центрах.

«З технологією MDGo нас об'єднує спільне прагнення – рятувати людські життя. Місія MDGo  збігається з нашою, тому ми раді сприяти їхньому подальшому розвитку. А інноваційні технології сканування від UVeye допоможуть нам вийти на новий рівень якості автомобілів», – прокоментував Закі Фасіхуддін (Zaki Fasihuddin), генеральний директор Volvo Cars Tech Fund.  

Заснований минулого року Volvo Cars Tech Fund займається фінансовою підтримкою технологічних стартапів із різних куточків світу. Увага фонду зосереджено на технологічних трендах, які трансформують автомобільну індустрію. Серед них – штучний інтелект, електрифікація, автономне водіння та цифрові сервіси мобільності.

З 2018 року фонд проінвестував ряд компаній: Technologies – компанію-лідера в області розвитку прогресивних сенсорних технологій для безпілотних автомобілів, Varjo – виробника високотехнологічної гарнітури доповненої реальності і Zum – райдшерінговий сервіс для дітей. Фонд також підтримує компанію FreeWire – виробника зарядних станцій для електромобілів та фінську компанію Forciot – розробника еластичних електронних пристроїв з можливістю друку та підключення до інтернету.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Volvo Cars
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть