Авто
Світова прем’єра Porsche Taycan: спорткар зі збалансованим дизайном

Світова прем’єра Porsche Taycan: спорткар зі збалансованим дизайном

Сьогодні компанія Porsche представила свій перший електричний спорткар. Прем’єра автомобіля пройшла одночасно на трьох континентах. «Taycan пов’язує наші традиції з майбутнім. Історія успіху нашого бренду, який вже понад 70 років  надихає та вражає кожного клієнта, тепер вступає у нову еру – еру електричних можливостей», – заявив Олівер Блум, голова ради директорів Porsche AG, який відкривав світову прем’єру в Берліні. – «Це нова історія Porsche». 

«Ми обіцяли представити справжній Porsche у вік електромобільності – дивовижний спорткар, в якому вражають не тільки технології та динаміка водіння, а який до того ж запалює пристрасть у людях по всьому світу, так само, як і його легендарні попередники. Сьогодні ми виконали свою обіцянку», – наголошує Майкл Штайнер, член ради директорів Porsche AG, керівник відділу розробок.

Першими моделями нової серії є Taycan Turbo S і Taycan Turbo. Вони знаходяться на передовому рубежі електромобільності Porsche. Це найпотужніші серійні моделі серед усіх автомобілів виробника спорткарів. Менш потужні варіанти цих повнопривідних автомобілів будуть випущені пізніше цього року. Першою модифікацією стане Taycan Cross Turismo, який вийде наприкінці наступного року. До 2022 року Porsche планує інвестувати понад 6 мільярдів євро в електромобільність.

Продуктивність у поєднанні з ефективністю

Флагманська версія Porsche Taycan Turbo S може виробляти до 560 кВт (761 к.с.) потужності у поєднанні з функцією Launch Control, в той час як Porsche Taycan Turbo може виробляти до 500 кВт (680 к.с.). Модель Taycan Turbo S розганяється від 0 до 100 км/год за 2,8 секунди, в той час як Taycan Turbo розганяється до 100 км/год за 3,2 секунди. Запас ходу Porsche Taycan Turbo S становить до 412 км, а Porsche Taycan Turbo – до 450 км (відповідно до WLTP). Максимальна швидкість обох повнопривідних моделей становить 260 км/год.

Porsche Taycan – це перший серійний автомобіль з напругою бортової мережі у 800 В замість звичайних 400 В, як в усіх інших електрокарах. Для водіїв Porsche Taycan це стане надзвичайною перевагою на дорозі: зарядити акумулятор від мережі зарядок високої потужності з постійним струмом можна буде за трохи більше, ніж 5 хвилин, а діапазон ходу становитиме до 100 км (відповідно до WLTP). Час зарядження акумулятора від 5% до 80% становить 22,5 хвилини в ідеальних умовах, а максимальний рівень витрати енергії на підзарядку становить 270 кВт. Загальна містськість акумуляторної батареї Plus становить 93,4 кВт. Водії Porsche Taycan зможуть зручно заряджати свої автомобілі вдома від мережі зі змінним струмом потужністю до 11 кВт.

Унікальний дизайн інтер’єру

Вперше в моделі Porsche Taycan не буде повністю шкіряного салону. Всі деталі інтер’єру, вироблені з інноваційних перероблених матеріалів, лише підкреслюють еко-концепцію електричного спорткара. Додатковий простір для ніг пасажирів заднього сидіння насправді є нішею в батареї, встановленої в підлозі. Цей простір гарантує комфортне розміщення пасажирів позаду і також забезпечує низький кліренс автомобіля, типовий для спорткарів. Доступні два багажних відділення: місткість переднього багажного відділення становить 81 літр, а заднього – 336 літрів.

Інноваційні тягові двигуни і двоступенева коробка передач

Porsche Taycan Turbo S і Porsche Taycan Turbo мають по два ефективних електричних двигуна, які знаходяться як на передніх, так і на задніх осях. Тому обидві моделі є повнопривідними. Двоступенева коробка передач, встановлена на задню вісь, є інноваційною розробкою Porsche. Перша передача Porsche Taycan забезпечує ще більше прискорення при старті з місця, а друга передача з довгим передатковим відношенням забезпечує високу ефективність і однаково високі запаси потужності, навіть на дуже високих швидкостях.

Світова прем’єра на трьох континентах одночасно 

Світова прем’єра Porsche Taycan відбулася одночасно в Південній Америці, Китаї та Європі. На цих трьох континентах знаходяться найважливіші ринки нових електрокарів. Трансляцію світової прем’єри одночасно з трьох місць можна подивитися у прямому ефірі на NewsTV.porsche.com.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Porsche Porsche Taycan
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть