Авто
СПОСОБИ ЗАРЯДКИ JAGUAR I-PACE – ЩО ВИБРАТИ І ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ?

СПОСОБИ ЗАРЯДКИ JAGUAR I-PACE – ЩО ВИБРАТИ І ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ?

Завдяки технічним, екологічним та фінансовим перевагам електрокарів, автовласники України поступово відмовляються від автомобілів із двигуном внутрішнього згоряння. Загалом за перше півріччя 2019 року українці придбали і зареєстрували на 58%* більше електрокарів, ніж за аналогічний період минулого року. Із січня по червень поточного року було продано 74 автомобілі Jaguar I-PACE, що надало йому частку у 23% серед електрокарів.

Інновації, застосовані у I-PACE, дозволяють повністю відмовитися від пального та викидів у навколишнє середовище. I-PACE оснащений двома синхронними електродвигунами, інтегрованими з передніми та задніми осями. Ці двигуни забезпечують потужність 400 к.с. і 700 Нм крутного моменту. Акумулятор ємністю 90 кВт-год замінює паливний бак і забезпечує запас ходу до 470 кілометрів (в їздовому циклі WLTP). Із Києва на одному заряді I-PACE можна легко дістатися Чернігова, Полтави, Житомира, Вінниці та інших міст. А з однією додатковою зарядкою – до Одеси, Львова, Харкова, польського Любліна, Мінська.

Енергія для руху електрокара зберігається в акумуляторній батареї. У батареї I-PACE є 432 елементи: 36 акумуляторних модулів по 12 акумуляторів у кожному. Акумулятор має гарантію на 8 років або 160 тис км. Власники I-PACE завжди мають повну підтримку роздрібної мережі Jaguar і висококваліфікованих технічних спеціалістів. 

Необхідно з обережністю починати користуватися електрокаром у разі екстремальних погодних умов. Батареї можна зберігати при температурі до -40°C, але перед початком руху вони повинні бути підключені та нагріті до температури -20°C. У разі довготривалої високої або низької температури запас ходу електричного автомобіля зменшується, оскільки енергія витрачається на підтримання ефективної робочої температури для акумулятора. Енергія знадобиться також для підігріву салону при низькій температурі.

Jaguar I-PACE заряджається кількома способами. Кожен із них передбачено для максимальної зручності користування автомобілем. По-перше, зарядити електрокар можливо на зарядних станціях «в пункті призначення» – у торгових центрах, готелях та інших місцях. Або ж на станціях технічного обслуговування або спеціальних зарядних станціях для електромобілів, які забезпечують максимальний заряд якнайшвидше. Для продовження подорожі достатньо зарядити I-PACE на 80%. Це потребує 45 хвилин і гарантує оптимальний термін служби акумулятора. А часткової зарядки тривалістю 15 хвилин вистачає на 100 км.

Швидкість заряждання обмежена специфікою хімічних процесів літій-іонних акумуляторів, тому на відновлення залишкових 20% заряду може піти стільки ж часу, скільки й на відновлення перших 80%. Найновіші розробки у галузі літій-іонних акумуляторів для електрокарів дозволяють багатьом власникам заряджати автомобіль приблизно один раз на тиждень.

Якщо планується довга подорож на автомобілі, необхідно буде зарядити I-PACE протягом поїздки. Завдяки детальній карті зарядних станцій в Україні та Європі автовласники можуть завчасно планувати маршрут та зупинки для відновлення заряду акумулятора.

По-друге, заряджати Jaguar I-PACE можна безпосередньо вдома, або від звичайної розетки, або від спеціальної настінної коробки Jaguar Wallbox. У комплекті з I-PACE йде зарядний кабель Mode 2, який дозволяє заряджати автомобіль від звичайної розетки та кабель Mode 3, який дозволяє заряджати автомобіль змінним струмом від настінної коробки. Настінна коробка може бути встановлена на під’їзній доріжці, у гаражі або в будь-якому іншому відповідному зручному місці у будинку. А якщо автовласник переїжджає, постачальник Jaguar Wallbox демонтує та встановить її знову у новому помешканні. Заряджання I-PACE зручне і безпечне навіть під дощем або у сніжну погоду. Також, електрокар дозволено мити на автомийці.

Jaguar I-PACE розряджається поступово і завчасно попереджає водія про закінчення заряду. У разі потреби функція Eco Mode допоможе розширити запас ходу, визначивши системи автомобіля, які можна вимкнути. Наприклад, клімат-контроль чи підігрів вітрового скла. При цьому немає необхідності вимикати зовнішнє світло. I-PACE оснащений енергоефективними світлодіодними фарами, тому водіння з увімкненими фарами не призведе до помітної різниці в запасі ходу автомобіля.

Використання електричної енергії замість пального також значно скорочує витрати на користування автомобілем. Функція Timed Charging дозволяє встановлювати точний час заряджання за допомогою сенсорного екрана. Це дає змогу скористатися перевагами нижчих тарифів на електроенергію у нічний час. Детально порахувати економію витрат на користування Jaguar I-PACE у порівнянні зі звичайним автомобілем можна у спеціальному калькуляторі.

Бренд директор Jaguar Land Rover в Україні Андрій Ханін зазначив: «Електрокари стають більш затребуваними кожного дня. Адже кожен розуміє, що це за технологія – це вже навіть не майбутнє, а сьогодення. Інфраструктура також наздоганяє попит: кількість зарядних станцій також швидко зростає. Нульові викиди в атмосферу і збереження швидкості автотранспорту – це унікальне рішення, яке електрокари пропонують людству. І ми раді, що Jaguar I-PACE – флагман цього руху».

Jaguar I-PACE – це перший офіційний повністю електричний кросовер від Jaguar, який отримав 66 міжнародних нагород, включаючи нагороди «Автомобіль 2019 року у світі» (World Car of the Year), «Кращий автомобільний дизайн 2019 року» (World Car Design of the Year), «Найбільш екологічно чистий автомобіль 2019 року» (World Green Car), «Європейський автомобіль року» (European Car of Year), а також став Автомобілем року у Німеччині, Норвегії та Великобританії.

* За даними «Укравтопром»

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Jaguar I-PACE
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть