Авто
НОВИЙ JAGUAR F-TYPE: ЦІЛЕСПРЯМОВАНИЙ, РОЗКІШНИЙ, СУЧАСНИЙ

НОВИЙ JAGUAR F-TYPE: ЦІЛЕСПРЯМОВАНИЙ, РОЗКІШНИЙ, СУЧАСНИЙ

Цілеспрямований, розкішний, сучасний: оновлена модель Jaguar F-TYPE виглядає як ніколи гарно і відображає ДНК Jaguar в її найчистішій формі. 
 
Ідеальні пропорції легко впізнати, але нова модель F-TYPE виглядає ще більш стрімкою і впевненою в собі. Вона увібрала в себе риси тих спорткарів Jaguar, які стали частиною багатої спадщини бренду.
 
Надтонкі Рixel LED фари з типовими для Jaguar денними ходовими фарами та індикаторами поворотів ідеально доповнюють капот, що нагадує «рідкий метал», візуально збільшуючи ширину автомобіля і підкреслюючи його стрімкість. Новий передній бампер і збільшена решітка радіатора забезпечують ще більш яскравий ефект.
 
Задні крила підкреслюють виразну і цілеспрямовану форму F-TYPE, а нові тонкі задні фари мають унікальний світлодіодний візерунок, на який надихнув повністю електричний позашляховик Jaguar 
I-PACE.
 
Двомісний салон оточує пасажирів розкішними матеріалами, такими як шкіра Windsor кольору Sienna Tan, замша, італійська бавовна та алькантара. Талант майстрів Jaguar втілюється в таких деталях, як монограми на сидіннях і оздобленні дверей. Ці елементи ідеально поєднуються з новою 12,3-дюймовою HD панеллю приладів та інформаційно-розважальною системою Touch Pro.
 
Форма відповідає функціональності, і одна з функцій Jaguar – виглядати неперевершено. Оновлений 
F-TYPE відрізняється від попередньої моделі та приголомшує зовнішнім виглядом завдяки надтонким фарам Pixel LED. 
 
Тепер типові для Jaguar денні ходові фари нагадують мазок пензля художника: починаються тонкою лінією та розширюються, нагадуючи літеру J. Літера J – це вишуканий візерунок, натхненний логотипом Jaguar. Така форма фар візуально підкреслює ширину автомобіля і вказує на його експлуатаційні можливості.
 
Всередині світлового кластера знаходяться чотири світлодіодних модуля, кожен з яких схожий на ідеально виготовлений дорогоцінний камінь. Знову ж таки, форма відповідає функціональності: піксельна технологія пов'язує встановлену на вітровому склі стереокамеру з контролером освітлення. Це дозволяє затемнювати або включати світлодіоди дальнього світла. Водії зустрічних транспортних засобів не будуть засліплені, а шлях перед автомобілем буде добре освітлений.
 
Незначно збільшена решітка радіатора підкреслює стрімкість нового F-TYPE. Класичні пропорції залишилися, але тепер решітка ширша і глибша, з новим шестикутним малюнком. У стандартній комплектації корпус решітки виконаний з благородного хрому. При опції оздоблення авто чорними елементами дизайну, решітка радіатора буде глянцевого чорного кольору. 
 
Поверхні нових бамперів покращують загальний дизайн і забезпечують більшу диференціацію всього модельного ряду, від F-TYPE до F-TYPE R-Dynamic.
 
Зовнішній вигляд основних моделей F-TYPE ідеально виражений. Моделі R-Dynamic оснащені J-подібними аеролопатями, які не тільки створюють образ гоночного авто, але і забезпечують більш чіткий напрямок повітряного потоку. Моделі R мають глянцеві чорні обідки навколо отворів, а оптимізовані з точки зору аеродинаміки гребені сприяють зменшенню опору.
 
Новий дизайн капота, який відкривається проти ходу руху, елегантно відходить від тонких світлодіодних фар. Лінії більш плавні, ніж раніше, вони нагадують «рідкий метал». Натхненням стали такі моделі Jaguar, як C-TYPE і D-TYPE. Для більшої ефективності вентиляційні отвори розташовані попереду та оздоблені алюмінієм. На вентиляційних отворах крил тепер із гордістю зображений логотип Jaguar «кішка в стрибку».
 
Директор із дизайну екстер’єру Jaguar Адам Гаттон зазначив: «F-TYPE завжди відрізнявся великими пропорціями, і наш новий дизайн направлений на зміцнення цих ключових цінностей Jaguar. Нашою метою було зробити автомобіль більш сучасним, більш цілеспрямованим і вражаючим. Супертонкі піксельні світлодіодні фари і збільшена передня решітка радіатора забезпечують більш впевнену присутність на дорозі. Для поліпшення форми і підкреслення довжини авто ми перепроектували екзотичний капот. Красиві хвилясті поверхні ледь помітно нагадують великі автомобілі минулого Jaguar, а нові вентиляційні отвори ідеально оздоблені алюмінієм. 
Вдосконалена конструкція коліс та свіжий погляд на боковий вентиляційний отвір із нанесенням логотипів додають сучасного вигляду F-TYPE. Потужна конструкція задньої частини має нові тонкі елегантні вогні з новітніми світлодіодними технологіями, а також візерунок Jaguar. І з якого б боку ви не дивилися на авто, ви всюди побачите увагу до деталей. Кожна риса – це витвір мистецтва».
 
Світлодіодні задні кластери також були незначно оновлені. Тепер вони тонші та нагадують за формою передні фари. Вони відрізняються більш сміливим візерунком, представленим у повністю електричному позашляховику I-PACE. Знизу – тонка смужка, а також візерунок, який повторює візерунок передніх фар. Замість ярусної форми попередньої моделі, зовнішні лінзи тепер гладкі, ще більш гармонійно інтегровані у задню частину кузова.
 
Перевернутий конус заднього номера разом із бампером нової форми притягує погляд та візуально збільшує ширину авто та надає йому ще більш цілеспрямованої форми. Якщо дизайн авто обраний у чорному кольорі, задні логотипи також будуть виконані у чорному глянцевому кольорі.
 
Вихлопні труби, характерні для силових установок, відходять від заднього дифузора. Чотирициліндровий двигун потужністю 300 к.с. має єдиний центральний фінішер, в той час як двигун V6 потужністю 380 к.с. відрізняється двома великими круглими вихлопними трубами. Обидва двигуни V8** потужністю 450 к.с. та 575 к.с. мають чотири зовнішні вихлопні труби.
 
Новий інтер'єр F-TYPE, як і екстер’єр, перетворився на більш чітке вираження елегантності та експлуатаційних характеристик автомобіля. Розкоші та спортивного духу автомобілю вдалося надати завдяки вдосконаленню традиційної майстерності Jaguar та представленню вишуканих деталей.
 
У двомісному салоні є HD кольорова панель приладів 12,3 дюйма із графікою, характерною для F-TYPE. Вона пропонує на вибір різні варіанти відображення дисплеїв, серед яких є режим повної карти. Але як і личить спорткару, стандартний режим дисплея відображає тахометр посередині.
 
Ця функція та колір світла при перемиканні передач тонко передають центральні вентиляційні отвори. 10-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Touch Pro пропонує ідеальний баланс аналогового та цифрового керування.
 
Директор із дизайну інтер’єру Jaguar Алістер Уелан зазначив: «Інтер’єр спорткару Jaguar завжди має бути особливим. І саме тому ми зосередили свою увагу на вишуканих деталях і вдосконалюємо подальший вибір матеріалів та оздоблення, додаючи відчуття розкоші, характерне для F-TYPE. 
Віртуальна панель приладів високої чіткості та нові кольори підсилюють стиль салону, орієнтований на водія, так само як і пелюстки перемикання передач та тахометр у моделі First Edition. Ми також із гордістю нанесли надпис Jaguar на кріплення ременів безпеки та кнопку розблокування відділення для рукавичок. Така увага до незначних деталей – це основа ДНК Jaguar».
 
Легкі компактні сидіння поєднують ергономічно оптимізовану форму з надзвичайним комфортом. Додатково вони удосконалені можливістю обігріву або охолодження. Сидіння представлені у двох формах: Sport та Performance. Моделі F-TYPE і F-TYPE R-Dynamic у стандартній комплектації поставляються з версією Sport. Сидіння Performance мають більш виражену підтримку на рівні плечей, у моделях R та First Edition встановлені саме вони.
 
Багаті матеріали, такі як шкіра Windsor, додають нотки розкоші. Її підсилюють такі деталі, як складний візерунок стрічки монограми та мотиви логотипу Jaguar «кішка у стрибку» на підголівниках. Кріплення ременів безпеки мають стриманий надпис «Jaguar Est. 1935», який повторюється навколо кнопки розблокування відділення для рукавичок. Це рік, коли назву Jaguar вперше було використано засновником компанії сером Вільямом Лайонсом для одного з його автомобілів.
Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Jaguar F-TYPE
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть